12:00

Kungsbacka City FC

Referat: Alets IK - Kungsbacka City FC

Tillbaka på vinnarspåret!

Uppladningen i veckan har varit riktigt bra, närvaro och kvalitet på träningarna. Det är så vi sätter standarden för hur vi kan leverera på helgen. Vi börjar få en del struktur i vårt försvarsspel och anfallspelet sitter också allt bättre, i omställningarna både offensivt och defensivt är vi riktigt bra. Där vi har stor utveckligspotential är hur snabbt vi förflyttar oss till utgångspostioner från anfall till försvar.

Att vi är starka hemma på vallen visade vi åter igen igår, vi sätter tonen för matchen direkt och driver upp tempot på en bra nivå. Det ger resultat ganska omgående när en City-spelare får bollen på armen och straff i 6:e minuten. Emil sätter den säkert till vänster i nättaket. Vi fortsätter driva tempo och skapa målchanser och 2-0 kommer efter att Linus spelat fram Emil igen i den 13:e minuten. Fram till mitten av halvleken är det verkligen full kontroll från vårt håll. City gör sedan lite justeringar som vi inte riktigt får grepp om och resten av första är ganska jämn.

Vi snackar ihop oss i paus om hur vi ska hantera andra halvlek, det ger resultat direkt och taktpinnen är tillbaka i vår ägo. Matchbilden förändras dock drastiskt när Sebbe blir utvisad, en situation där det blir gruff efter en duell, rimligt här borde vara gult till båda spelarna, men från ingenstans får cityspelaren gult och vi rött.

Noll fokus läggs på fel saker och vi är istället snabba kollektivt på hur vi ska hantera det. Ett byte och övergång till 4-4-1 och omställlningsfotboll var ganska givet. Det hinner bara gå 5 minuter efter utvisningen när två omställningar avgör matchen för vår del, 3 och 4-0 kommer åter igen av Emil, först framspelad av Linus och sedan på egen hand.

Transportsträcka och mestadels kontrollerat försvarsspel i dryga 30 minuter ger 3 sköna poäng! Nu ser vi fram emot ytterligare en riktigt bra träningsvecka och ny match på söndag mot BK Viljan!